- TM 31
Składniki
Dekoracja
- 50 g wiórki kokosowe
- 2 łyżeczki masła
Krem
- 0,6 litra mleka 3,2 %, 2,5 szklanki
- 2 bułki czerstwe
- 1/4 cukru, 1/4 szklanki
- 100 g wiórek kokosowych
- 250 g masła w kostce
- powidła śliwkowe
Biszkopt
- 8 jaj
- 8 płaskich łyżek mąki
- 8 płaskich łyżek cukru
- 2 płaskich łyżek oleju
- 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Na patelni rozpuścić 2 łyżeczki masła, wrzucić wiorki i uprażyć na złoty kolor.
Na górę biszkoptu wyłożyć 1/3 masy, na to posypać uprażonymi wiórkami.
Smacznego.
W 2,5 szkl. mleka namoczyć bułki, dodać 100g wiórek kokosowych i zagotować. Ostudzić. Dodać 250g. masła i wymieszać Obr. 6, / 1 min.
Na wystudzony, przecięty na pół biszkopt, wyłożyć powidła śliwkowe, następnie 2/3 masy kokosowej, przukryć biszkoptem.
Blachę o średnicy 22cm. Wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. (Obr. 5, ubijać tak długo aż się ubiją.) dodać żółtka (Obr. 1.5/1min.)
Dodać olej i wymieszać. Przelać do miski. Dodać mąkę i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą. (Mąkę dodawać stopniowo po 2/3 łyżki)
Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec 180 stopni, 25/30 min.
Dekoracja..
Krem
Biszkopt
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Można jeść to ciasto od razu po przygotowaniu czy wymaga leżakowania w lodówce?
Dodaję do wypróbowania Pozdrawiam
Ja robiłam wczoraj... mmm...
To ciasto robiłam kiedy nie miałam jeszcze TM. Zupełnie o nim zapomniałam. Na pewno go zrobię