thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 250 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 500 g mąki
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Nadzienie

  • 1,5 litra gruszek z kompotu lub ponad 1 kg świeżych
  • 1 garść owoców goji lub rodzynek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto podzieliś na pół i wyrobić każdą część 20 sekund, obroty 6.  2/3 ciasta rozwałkować, 1/3 schłodzić w lodówce lub zamrażarce. 

    Rozwałkowane ciasto wyłożyć na wysmarowaną i obsypaną bułką tartą dużą blachę. Wiedelcem nakłuć ciasto w kilku miejscach.

     

  2. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki pokroić na plasterki. Układać na cieście.

    Na gruszki wysypać nasiona goji lub rodzynki.

  3. Pozotałą część ciasta rozwałkować i pokroić na paski. Paski układać na gruszkach.

  4. Ciasto piec ok 20 min w 180'C przy włączonym termoobiegu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kruche ciasto z gruszami i owocami goji

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy