Składniki
- 7 białek
- 1 szklanka cukru pudru
- 300g wiórków kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wsypać szklankę cukru do naczynia obroty turbo kilka sekund aż się zrobi puder
2.Puder cukier wysypać z naczynia
3.Założyć motylek
4.Do naczynia wlać białka i ubijać na pianę 2min/obr.4
5.Po pierwszej minucie dosypujemy wolno cały cukier puder,a następnie wiórki
6.Piekarnik nagrzać do temp.150 stopni
7.Masę nakładać małą łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
8.Czas pieczenia 15 do 20 minut (aż się lekko przyrumieni)
Porady
Kokosanki z "odzysku"
bo zawsze je pieczemy
jak likier jajeczny albo kawowy przygotowujemy
i zostaja nam białaka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne kokosanki. Likier jajeczny stygnie, a z białek w piekarniku dochodzą kokosanki
aż serce się raduje jak kokosanka smakuje
Pyszne kokosanki
Przepis wygląda super ale coś mi chyba nie wyszło Kokosanki siedzą w piekarniku a pod każdą jest kałuża z białka i cukru - ale może trochę smaku zostanie...
Już upieczone - smakują świetnie! Następnym razem dłużej będę ubijać same białka
Bardzo mi miło że sie smacznie skończyło
Są przepyszne ,z różnych przepisów robiłam ale te są najlepsze .Dziękuję
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
To są dla tego kokosanki z odzysku bo w pierwszej kolejnosci robi się likier jajeczny"ADWOKAT" albo Malibu
i wtedy zostaja białka na kokosanki,Ty mozesz zrobic w kolejnosci odwrotnej i z żółtek mozesz ukręcić
wyzej cytowane Trunki
Przepyszne, teraz mam problem co zrobić z żółtkami polecam
Bardzo się cieszę że smacznie mogłem pomóc
Robię 2 likierki.Jajeczny i malibu.Pychotka Po ostatnim wykorzystuję bez mycia na kokosankiSuper wyszły i po wyglądzie wygladają wspaniale.Wielkie dzięki za ten przepis.