thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Ciasto :
  • 200 g mąki
  • 90 g masła
  • 2 1/2 MT wody
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • Krem :
  • 1/2 mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 MT kremu jajecznego
  • 250 gmasła lub margaryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wodę z masłem i solą zagotować - 5 min/varoma/obrMieszanie"Mieszanie" , wsypać mąkę i ucierać - 1 min/obr3, ostudzić, do zimnego ciasta wbić jajka i ucierać aż zrobi się jednolita masa - 2min 30 sek/obr3, zrobioną masę rozłożyć na dwie równe blaszki i piec 30 min/ temp.250.

    Do naczynia miksującego : założyć motylek i dać wszystkie produkty na krem wg kolejności oprócz kremu jajecznego i tłuszczu, ustawić 8 min/temp.100/obr2.

    Do naczynia dać masło lub margaryne utrzeć 30 sek/obr 3, założyć motylek zamknąć pokrywe ustawić 2 min/obr 3 i przy pracującym TM dodawać przestudzony krem budyniowy. Kopystką zebrać ze ścianek masę, założyć pokrywe ustawić 1 min/obr 3 i przez komin wlać krem jajeczny.

    Zimne blaty przełożyć kremem budyniowym,wierzch posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem wanilinowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Karpatka z kremem jajecznym.

Wydrukuj:

Komentarze