Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
17min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 250 g mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 75 g masła
- 140 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu
- 1 jajko do smarowania bułeczek
- 1 łyżeczka suchych drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęModel urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo szybkie do przygotowania, nawet przed pracą. Bardzo wszytskim smakowały, są mega delikatne i maślane oraz bardz puszyste. Polecam ten przepis
pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie wyszły fajnie, może dlatego, ze nie spodziewaąłm się cudu jako nowicjusz. Wszystkim smakowało.
Bułeczki upiekłam, ale nie wyszły mi tak ładne jak na zdjęciu w przepisie. Podwoiłam porcję i chyba to było powodem, że niezbyt dopasowałam proporcje składników. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale dokładnie trzymając się przepisu.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
2x tyle drożdży świeżych co mokrych; jedna łyżeczka suchych to 4 g = 8 g świeżych
Jak drożdże suszone zamienić na świeże? Ile trzeba ich dać?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?