- TM 31
Składniki
Biszkopt
- 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
- 1,5 mąki pszennej, szklanki
- 1 łyżek octu
- 1,5 cukru, szklanki
- 6 jajka
- 2 płaskich łyżek oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180st.C.Przy pomocy motylka ubijamy białka ze szczyptą soli 3min/obr3-4.W trakcie ubijania dodajemy powoli cukieri ubijamy jeszcze 2 min.Zmniejszamy obroty do 3 dodajemy żółtka/roztrzepane z łyżką octu/ i ubijamy 1 min.Na koniec dodajemyprzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy olej i mieszamy 40s/obr1. Pieczemy180 st C ok 40 min.PIekę w blaszce 25 na 40cm
Przygotowanie biszkoptu
Porady
Po upieczeniu biszkopt wyjmuje z piekarnika i przerzucam na ściereczkę.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiony wg przepisu urósł na 1 cm, przeciez ten placek nie ma wogóle smaku biszkoptu ;(
Dziś pieke jednak sprawdzę czy da rady bez oleju .. Póki co bajka
Dziś piekłam... A właściwie pieke 😉 sprawdzę czy bez oleju da radę... 🤔
witam
czy po upuieczeniu zostawić go w piekarniku żeby ostygł, bo się bardzo boje zeby mi nie opadł.
No,faktycznie biszkopt wyszedl super👌🏼
Przepis super, biszkopt wyrósł wysoki niestety opadl pod koniec pieczenia. Pomimo tego nadal wygladal pięknie ☺☺☺
EXTRA, SUPER, REWELACJA!!!! Nigdy taki duzy biszkopt mi nie wyszedl! The best ever.
Bardzo dobry biszkopt
podoba mi sie .Wyprubuje go .POzdrawiam
Super! Pierwszy raz wyrósł mi tak wielki biszkopt. Jest smaczny. Polecam!
Are you sure to delete this comment ?