- TM 31
Składniki
Biszkopt
- 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
- 1,5 mąki pszennej, szklanki
- 1 łyżek octu
- 1,5 cukru, szklanki
- 6 jajka
- 2 płaskich łyżek oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180st.C.Przy pomocy motylka ubijamy białka ze szczyptą soli 3min/obr3-4.W trakcie ubijania dodajemy powoli cukieri ubijamy jeszcze 2 min.Zmniejszamy obroty do 3 dodajemy żółtka/roztrzepane z łyżką octu/ i ubijamy 1 min.Na koniec dodajemyprzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy olej i mieszamy 40s/obr1. Pieczemy180 st C ok 40 min.PIekę w blaszce 25 na 40cm
Przygotowanie biszkoptu
Porady
Po upieczeniu biszkopt wyjmuje z piekarnika i przerzucam na ściereczkę.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiony wg przepisu urósł na 1 cm, przeciez ten placek nie ma wogóle smaku biszkoptu ;(
Dziś pieke jednak sprawdzę czy da rady bez oleju .. Póki co bajka
Dziś piekłam... A właściwie pieke 😉 sprawdzę czy bez oleju da radę... 🤔
witam
czy po upuieczeniu zostawić go w piekarniku żeby ostygł, bo się bardzo boje zeby mi nie opadł.
No,faktycznie biszkopt wyszedl super👌🏼
Przepis super, biszkopt wyrósł wysoki niestety opadl pod koniec pieczenia. Pomimo tego nadal wygladal pięknie ☺☺☺
EXTRA, SUPER, REWELACJA!!!! Nigdy taki duzy biszkopt mi nie wyszedl! The best ever.
Bardzo dobry biszkopt
podoba mi sie .Wyprubuje go .POzdrawiam
Super! Pierwszy raz wyrósł mi tak wielki biszkopt. Jest smaczny. Polecam!