thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Biszkopt

  • 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 1,5 mąki pszennej, szklanki
  • 1 łyżek octu
  • 1,5 cukru, szklanki
  • 6 jajka
  • 2 płaskich łyżek oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie biszkoptu
  1. Piekarnik nagrzewamy do 180st.C.Przy pomocy motylka ubijamy białka ze szczyptą soli 3min/obr3-4.W trakcie ubijania dodajemy powoli cukieri ubijamy jeszcze 2 min.Zmniejszamy obroty do 3 dodajemy żółtka/roztrzepane z łyżką octu/ i ubijamy 1 min.Na koniec dodajemyprzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy olej i mieszamy 40s/obr1. Pieczemy180 st C ok 40 min.PIekę w blaszce 25 na 40cm

Porady

Po upieczeniu biszkopt wyjmuje z piekarnika i przerzucam  na ściereczkę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Biszkopt

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?