Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 22/07/14
zmieniono dnia: 22/07/14
Składniki
Składniki:
- 500 g maślanki
- 500 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty sody oczyszczonej
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
- olej do smażenia
- 1 cukier waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1.W naczyniu umieścić wszystkie składniki.Wymieszać 30s/obr5.
2.Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta.Smażyć na złoty kolor.
3.Usmażone racuszki kłaziemy na ręczniczku papierowym,aby odsączyć tłuszcz.
4.Podawać z dżemem(idealny truskawkowy robiony w TM) lub z cukrem pudrem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobre racuchy.Smażyłam na oleju kokosowym. Wkroiłam cieniutkie plasterki jabłka. Znikały błyskawicznie. Nie nadążałam ze smażeniem.
Właśnie zrobiłam Pychotka!
"Blokada naczynia miksującego"
Smaczne bardzo, pulchniutkie.
Jutro bedzie pyszne jedzonko. Juz teraz slinka leider
właśnie się nimi zachwycamy
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Racuchy wyszły bardzo dobre, ale nie użyłam soli nawet szczypty
Te racuchy to smak, którego od dawna szukałam. Ja dałam tylko szczyptę soli zamiast dwóch łyżeczek. Racuchy urosły bardzo grube. Nie są słodkie, więc można je podawać z dowolnymi dodatkami. Polecam.