Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
surówka z rzodkwi japońskiej
- 5 g natka pietruszki, świeża, tylko liście, można zastąpić pietruszką suszoną
- 200 g chińskiej białej rzodkwi
- 100 g marchwi
- 100 g korzeń selera
- 150 g jabłko, kwaśne
- 50 g czerwona papryka
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g oliwy z oliwek
- 10 g octu jabłkowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Pietruszkę zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodać chińską białą rzodkiew, marchew, korzeń selera, jabłko, czerwoną paprykę, sok z cytryny, oliwę i ocet jabłkowy, wymieszać 6 s/obr. 5.
- Podawac jako dodtek do obiadu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?