thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Truflowe serduszka na WALENTYNKI:

  • 150 g gorzkiej czekoladsy
  • 250 g serka mascarpone
  • 1,5 łyżek kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżek gorącej wody
  • 100 g migdały, blanszowane
  • 2 łyżek likieru /kawowy,z kukułek do wyboru/
  • 200 g czekolady
  • 3 łyżek oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Migdały włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i zmielić  obr.poz 10 czs 7 sek. wysypać do miseczki .Czekoladę rozpuścić  temp. 70 stopni czas 3 min.do przstudzonej czekolady  dodać likier kawowy,rozpuszczoną kawę, serek mascarpone. Lekko wymieszać poz 4 czas 10 sek.dodać mielone migdały i ponownie lekko wymieszać..wyłożyć do foremek.lub wstawić do lodówki  by masa stężała  ,by mózna było formować kulki   wielkości orzecha,Dodatkowo 200g czekolady roztopić i 3 łyżkami oleju.Schłodzone trufle zanurzac w czekoladzie i odkładac dio ostygnięcia.Dowolnie dekorować. i Smacznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Truflowe serduszka na WALENTYNKI

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy