- TM 31
Składniki
Truflowe serduszka na WALENTYNKI:
- 150 g gorzkiej czekoladsy
- 250 g serka mascarpone
- 1,5 łyżek kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżek gorącej wody
- 100 g migdały, blanszowane
- 2 łyżek likieru /kawowy,z kukułek do wyboru/
- 200 g czekolady
- 3 łyżek oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Migdały włożyć do "Blokada naczynia miksującego" i zmielić obr.poz 10 czs 7 sek. wysypać do miseczki .Czekoladę rozpuścić temp. 70 stopni czas 3 min.do przstudzonej czekolady dodać likier kawowy,rozpuszczoną kawę, serek mascarpone. Lekko wymieszać poz 4 czas 10 sek.dodać mielone migdały i ponownie lekko wymieszać..wyłożyć do foremek.lub wstawić do lodówki by masa stężała ,by mózna było formować kulki wielkości orzecha,Dodatkowo 200g czekolady roztopić i 3 łyżkami oleju.Schłodzone trufle zanurzac w czekoladzie i odkładac dio ostygnięcia.Dowolnie dekorować. i Smacznego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze