Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 30/04/21
zmieniono dnia: 30/04/21
Składniki
Cynamonowe racuchy na jogurcie i śmietanie
- 100 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 70 g śmietany, 18% tłuszczu
- 180 g jogurtu naturalnego, gęsty
- soli, szczypta
- 25 g oliwy z oliwek
- 50 g cukru
- 1 sody oczyszczonej, łyżeczka
- 1 cynamonu, mielonego, łyżeczka
- 1 proszku do pieczenia, łyżeczka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dać jogurt naturalny, śmietanę 18%, jajko, oliwę z oliwek, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i cukier. Wymieszać 1 minuta/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze