- TM 31
Składniki
- 25 dag orzechów włoskich, obranych
- 5 dag cukru
- 2 białka, wcześniej schłodzone
- tłuszcz, do wysmarowania blachy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wybrac i odłożyc 24 najładniejszych połówek orzechów. Do naczynia miksującego włożyc pozostale orzechy i cukier, zmiksowac 10s / Turbo, masę przełożyc do miski. Naczynie miksujące umyc i wysuszyc, nałożyc motylek. Ubic białka na sztywno - 2min / poz. 4. Białka wymieszac z masą orzechową. Piekarnik nastawic na 180 stopni C. Blachę do pieczenia wysmarowac tłuszczem. Z masy orzechowej lekko moczonymi rękoma uformowac kulki wielkości orzecha. Następnie ułożyc je na blaszce, aby się nie zlepiły. Na każdą kulkę położyc połówkę orzecha. Piec na ciemny złoty kolor ok. 15-20 min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasteczka są super, proste i pyszne
Super przepis, mało słodkie ciasteczka i bez mąki!!!!!!