Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
23min
porcja/porcje/porcji
24 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 25 dag orzechów włoskich, obranych
  • 5 dag cukru
  • 2 białka, wcześniej schłodzone
  • tłuszcz, do wysmarowania blachy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wybrac i odłożyc 24 najładniejszych połówek orzechów. Do naczynia miksującego włożyc pozostale orzechy i cukier, zmiksowac 10s / Turbo, masę przełożyc do miski. Naczynie miksujące umyc i wysuszyc, nałożyc motylek. Ubic białka na sztywno - 2min / poz. 4. Białka wymieszac z masą orzechową. Piekarnik nastawic na 180 stopni C. Blachę do pieczenia wysmarowac tłuszczem. Z masy orzechowej lekko moczonymi rękoma uformowac kulki wielkości orzecha. Następnie ułożyc je na blaszce, aby się nie zlepiły. Na każdą kulkę położyc połówkę orzecha. Piec na ciemny złoty kolor ok. 15-20 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczka orzechowe

Wydrukuj:

Komentarze