Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Gulasz z ciecierzycy i pieczarek
- 1 garść natki pietruszki
- 50 g cebuli czerwonej
- 5 g czosnku, (1 ząbek)
- 5 g papryczki chilli
- 10 g oleju rzepakowego/masła klarowanego
- 200 g pieczarek
- 10 g wina białego, (opcjonalnie)
- 5 g musztardy, (łyżeczka)
- 15 g koncentratu pomidorowego
- 25 g mleczka kokosowego
- 120 g ciecierzycy w zalewie (odsączonej)
- pół łyżeczki soli himalajskiej
- 2-3 szczypty pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Natkę pietruszki przekładamy do naczynia miksującego, rozdrabniamy 2 s/ obr. 8. Przekładamy do miseczki.
- Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki, czosnek obieramy, papryczkę chili przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Wszystko przekładamy do naczynia miksującego. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
- Dodajemy masło klarowane, dusimy 3 min/ 120°C/ obr. 1.
- Pieczarki kroimy na grubsze plastry, przekładamy do naczynia miksującego, dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne najwolniejsze (mieszanie).
- Dodajemy wino, koncentrat pomidorowy, musztardę, mleczko kokosowe, ciecierzycę, sól, pieprz. Gotujemy 2 min/ 100°C/ obr. wsteczne 1.
- Podajemy posypane natką pietruszki.
Porady
Kcal: 386 | B: 17.7 g | T: 21.4 g | W: 30.8 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?