thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 01/03/12
zmieniono dnia: 03/03/12

Składniki

Elardżi

  • 250 gramów Grysik kakurydziany
  • 500 gramów ser gouda
  • 80 gramów mąka kukurydziana
  • 0,5 L wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Elardżi
  1. 1) Ser pokroić na średnej wielkości kostki, włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić 15 sek. 1zwiększając do 10.

    2) Umyc naczynie miksujące, nałożyc motylek, wsypać grysik kukurydziany dodac wodę i gotować 30 min/ 100•c/Mieszanie"Mieszanie"

    3) Na tę masę wsypać mąkę kukurydzianą i gotować 3 min/100•c/Mieszanie"Mieszanie"

    4) Na tą masę wsypać ser i mieszać 2 min/100•/Mieszanie"Mieszanie"

     

Porady

Zalecam spożywać na gorąco!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Elardżi

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy