Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Elardżi
- 250 gramów Grysik kakurydziany
- 500 gramów ser gouda
- 80 gramów mąka kukurydziana
- 0,5 L wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1) Ser pokroić na średnej wielkości kostki, włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić 15 sek. 1zwiększając do 10.
2) Umyc naczynie miksujące, nałożyc motylek, wsypać grysik kukurydziany dodac wodę i gotować 30 min/ 100•c/"Mieszanie"
3) Na tę masę wsypać mąkę kukurydzianą i gotować 3 min/100•c/"Mieszanie"
4) Na tą masę wsypać ser i mieszać 2 min/100•/"Mieszanie"
Elardżi
Porady
Zalecam spożywać na gorąco!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze