- TM 31
Składniki
Cukinia nadziewana z curry
- 1 pomidor
- 1 cebula
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku
- Ser żółty
- natka pietruszki świeża
- 2 małe cukinie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wykonanie:
Cukinie myjemy, rozcinamy wzdłuż i łyżką wydrążamy środek cukinii. No naczynia Thermomix dajemy pomidora (przekrojonego na 4 części), oraz wydrążony środek cukinii. Siekamy czas 10 s/obr. 4. Przekładamy do innego naczynia.
Do naczynia Thermomix dajemy olej i pokrojoną cebule. Podsmażamy czas 3 min/obr.3/100 stopni. Na 20 sekund przed końcem czasu dodajemy łyżeczkę curry. Do naczynia Thermomix dodajemy kolejne składniki czyli pokrojony wcześniej pomidor i miąższ z cukinii, śmietanę oraz przyprawy. Mieszamy całość czas 15 s/obr.3 wsteczne.
Do środka cukinii dajemy farsz i pieczemy w nagranym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut. Następnie cukinie posypujemy startym żółtym serem i pieczemy ponownie 10 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika cukinie posypujemy natką pietruszki.
Cukinia nadziewana z curry
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
jak dla mnie i mojej rodzinki nie smakowało.
Bardzo smaczne...ale rzeczywiście trzeba jeszcze solidnie doprawić
spróbuję dziś chcę to zrobić.
Średnie danie, jak dla mnie oczywiście .
Pyyyyyycha, ja dodałam jeszcze trochę kaszy jaglanej i quinoa do farszu, trochę mi wyszło wodniste, miałam dość dużą cukinię, ale wyszło pycha , a no i piekłam 25 minut.
Danie wszystkim smakowało Farsz , który nie zmieścił sie do cukinii mocno zmiksowałem i wyszła świetna pasta do makaronu
Polecam !
Bardzo smaczny ciekawy przepis. Polecam spróbować!
Jak dla mnie porażka. Niestety nikomu w domu nie smakowało. Pomimo, że doprawiłam podwójnie niż w przepisie, to i tak było jałowe i bez smaku.
Dla miesożerców - w razem z cebulą dodajemy troszkę mielonego mięsa i soli i dusimy ok. 20 minut, potem- jak w przepisie.
Dzisiaj zrobię-zdam relacje!