thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
16h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 30/12/16
zmieniono dnia: 30/12/16

Składniki

paluszki rybne

  • 400 g ryby , u nas pstrąg
  • 1 łyżeczki kopers
  • sól , pieprz sok.z cytryny do.smaku
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • 1 ząbków czosnek
  • 1 plaster cebuli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. czosnek i cebule siekamy obroty 10, 3 sek. rybke smarujemy solą pieprzem , kropimy.cytryna i pieczemy w piecu 200 stopni 15 -20 min chyba ze filet macie to krócej az sie zetnie, rybke wyjmujemy z pieca i usuwamy ości , wkladamy do naczynia , dodajemy jajko, i kopru (opcjonalnie) mielimy 6 sek obr 6, powstaje taka jakby pasta , pakuje ja łyżeczką w formy do ciastek, delikatnie forme usuwam , panieruje i smaże , wychodzi mi 8 szt wiekszych u nas kotków, wiec dzieci maja 4 porcje, do suchych ryb przy mieleniu dodajcie łyżkę masła , smacznego !

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

paluszki rybne

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: