thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 27/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 50 dag.filetów z dorsza
  • 2 marchewki
  • por
  • 1 o dag.żółtego sera
  • 2 jajka
  • 150 ml.kwaśnej śmietany
  • 150 ml.mleka
  • zioła prowansalskie
  • czosnek granulowany
  • posiekany koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • mąka do panierowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rybę myjemy i osuszamy.Oprószamy solą,pieprzem,czosmkiem i
    ziołami.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Następnie panierujemy w
    mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Marchewki obieramy,myjemy i
    kroimy w talarki.Pora oczyszczamy i myjemy.Kroimy w talarki i z
    marchewkami podsmażamy na rozgrzanym oleju.podlewamy małą ilością
    wody.Dusimy 10 minut.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Następnie
    przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wzrzywa wykładamy rybę.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Mieszamy ze
    śmietaną,mlekiem,roskłóconym jajkiem oraz z koperkiem.Zalewamy
    rybę.Zapiekamy ok.15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180
    stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryba zapiekana w warzywach

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: