- TM 21
Składniki
- 50 dag.filetów z dorsza
- 2 marchewki
- por
- 1 o dag.żółtego sera
- 2 jajka
- 150 ml.kwaśnej śmietany
- 150 ml.mleka
- zioła prowansalskie
- czosnek granulowany
- posiekany koperek
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- mąka do panierowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rybę myjemy i osuszamy.Oprószamy solą,pieprzem,czosmkiem i
ziołami.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Następnie panierujemy w
mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Marchewki obieramy,myjemy i
kroimy w talarki.Pora oczyszczamy i myjemy.Kroimy w talarki i z
marchewkami podsmażamy na rozgrzanym oleju.podlewamy małą ilością
wody.Dusimy 10 minut.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Następnie
przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wzrzywa wykładamy rybę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Mieszamy ze
śmietaną,mlekiem,roskłóconym jajkiem oraz z koperkiem.Zalewamy
rybę.Zapiekamy ok.15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180
stopni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Danie zawiera ryż i paprykę, które są dobrymi roślinami i są odpowiednie dla wegetarian. suika game
Brzmi smacznie, ale gdzie tu użyć TM???
Dobry na obiad z ziemniakami lub ryżem a z pieczywem na kolację.