Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g eszalotek
- Zioła: estragon, pietruszka, szczypiorek...
- 50 g koniaku
- 200 g wody
- 200 g białego wina
- 90 g koncentratu pomidorowego
- pieprz kajeński
- sól, pieprz
- 450 ggambasów lub innych krewetek.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do miski włożyć oliwę i eszalotki i ustawić 5 min / temp. 100' / obr. 3.
Dodać zioła, koniak, wodę, wino, koncentrat, szczyptę pieprzu, sól i pieprz.
Krewetki ułożyć na przystawce Varoma i ustawić 12 min/ Varoma / obr. 1.
Po zakończeniu, zdjąć Varomę a sos zmiksować 30 sek / obr 7.
Idealne z dzikim ryżem!
Można przyrządzać z każdą inną rybą o zwartej konsystencji.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Thanks for the recipe. I always cook it and play online games at the same time.
super pomysł na wersję z makaronem ryżowym sama chętnie wykorzystam
Uwielbiam owoce morza i to danie sosik i krewetki wyszły fantastyczne. Zamiast ryżu jedliśmy z "chińskim" makaronem i smakowało też super! pewnie nie raz jeszcze zrobię ten obiadek
pozdrawiam
Zrobiłam wczoraj i wyszło bardzo smaczne i lekkie danie. Polecam.
U mnie niestety krewetki wyszły gumowate - moze ktoś zna przyczynę.
Sos także nie przypadł do gustu - raczej nie bede kozystał
Rewelacja
Nie dodałam koniaku i wina tylko połowę zalecanej ilości wina... To nawet dzieci zjadły
ZZostał mi sos to jutro zrobię do tego ryż i w varomie dorsza lub pstrąga i obiadek gotowy
fantastyczne krewetki polecam bardzo
Zrobiłem w wersji bez koniaku. dodałem łyzeczkę estragonu, pół pęczka pietruszki i pół pęczka szczypiorku i pół łyzeczki pieprzu kayeńskiego, i naprawdę wyszło super
Zapomniałam napisać, że krewetki obieramy, ale zostawiamy im ogonki - ładneij wyglądają na talerzu