thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Kotleciki Rybne z dorsza z ziołami

  • 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1- 2 cebule przekrojone na pół
  • 2 jajka (jedno do kotletów, drugie do panierki)
  • Garść posiekanej zieleniny: pietruszka, bazylia, oregano
  • 1 łyżka przesianej mąki pszennej
  • bułka tarta
  • sok z cytryny
  • przyprawa do ryb
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Filety skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą do ryb, pieprzem i włożyć do lodówki na pół godziny.
  2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, bazylię, oregano, nałożyć miarkę i rozdrobnić 3 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką i przełożyć do innego naczynia.
  3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, nałożyć miarkę i rozdrobnić 5 s/obr. 6-7. Przełożyć do naczynia z ziołami.
  4. Do naczynia miksującego włożyć dorsza, jajko, mąkę, nałożyć miarkę i rozdrobnić 20 s/obr. 5, dodać wcześniej posiekaną cebulę i zioła i wymieszać 4s / obr 3 Masę przełożyć do innego naczynia i odstawić. Gdyby masa była zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej.Można masę odstawić do lodówki na pół godziny.
  5. Z masy rybnej uformować niewielkie kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej.
  6. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron (najlepiej w głębokim tłuszczu) do uzyskania złotobrązowego koloru. Usmażone kotlety przełożyć do innego naczynia.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kotleciki Rybne z dorsza z ziołami

Wydrukuj:

Komentarze