Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1-1.5 kg żeberek
  • 1 Delikat czerwony
  • 200 gsłoiczek ketchupu pikantnego
  • 200 gsłoiczek miodu morelowego
  • 2-3 łyzki cukru
  • 5-10 duzych cebul
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. żeberka kroimy na kawałki, cebule w grubę piórka, układamy w naczyniu szklanym na przemian cebula, mięso, do Thermomixa wsypujemy wszystkie pozostałe składniki , mieszamy na gesty sos, mieso zalewamy sosem i odstawimy najlepeij na 12 godzin, czasami wystarczy 2 godziny, pieczemy w piekarniuku 1,5-2 godzin , sos powinien sie gotowac. palce lizac polecam

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

żeberka morelowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 22, 2017 at 10:55

    MagdaD.tmrc_emoticons.powinno byc dobrze,bo tesciowa robi zeberka na miodzie i pychatmrc_emoticons.)

  • lipca 22, 2017 at 10:54

    rewelkatmrc_emoticons.)ja zeberka obsmazylam,a cebule poddusilam .zamiast delikatu dalam cala paczke przyprawy do zeberek"kamis",a dzem brzoskwiniowy.200 stopni na 1,5htmrc_emoticons.)petardatmrc_emoticons.)

  • marca 8, 2013 at 17:55

    mam żeberka właśnie i ten pomyłkowy miód mnie zainspirował tmrc_emoticons.) byłyby miodowe tmrc_emoticons.) spróbuję co wyjdzie na niedzielny obiad tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 17, 2012 at 00:54

    Nie martw sieBig Smile Big Smile  Bledy sie zdarzaja.... czasem przeoczenie, czasem  komp cos przekreci sam....tmrc_emoticons.;)  Trzeba potem poprawiac, owszem, ale to nic takiegotmrc_emoticons.) . Czekamy na dalsze przepisyBig Smile Big Smile  

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 16, 2012 at 21:15

    Co to jest delikat czerwony? Przy okazji moja rada: jeżeli coś źle napisałaś/eś  w przepisie, to zrób jego edycję i wtedy mozna poprawić. Komentarze  mogą się gdzieś zagubić.tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lutego 9, 2011 at 20:41

    przepraszam nie miodu a dżemu morelowego , to mój pierwszy przepis

Are you sure to delete this comment ?