Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 1-1.5 kg żeberek
- 1 Delikat czerwony
- 200 gsłoiczek ketchupu pikantnego
- 200 gsłoiczek miodu morelowego
- 2-3 łyzki cukru
- 5-10 duzych cebul
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
żeberka kroimy na kawałki, cebule w grubę piórka, układamy w naczyniu szklanym na przemian cebula, mięso, do Thermomixa wsypujemy wszystkie pozostałe składniki , mieszamy na gesty sos, mieso zalewamy sosem i odstawimy najlepeij na 12 godzin, czasami wystarczy 2 godziny, pieczemy w piekarniuku 1,5-2 godzin , sos powinien sie gotowac. palce lizac polecam
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
MagdaD.owinno byc dobrze,bo tesciowa robi zeberka na miodzie i pycha
rewelkaja zeberka obsmazylam,a cebule poddusilam .zamiast delikatu dalam cala paczke przyprawy do zeberek"kamis",a dzem brzoskwiniowy.200 stopni na 1,5hpetarda
mam żeberka właśnie i ten pomyłkowy miód mnie zainspirował byłyby miodowe spróbuję co wyjdzie na niedzielny obiad
Nie martw sie Bledy sie zdarzaja.... czasem przeoczenie, czasem komp cos przekreci sam.... Trzeba potem poprawiac, owszem, ale to nic takiego . Czekamy na dalsze przepisy
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Co to jest delikat czerwony? Przy okazji moja rada: jeżeli coś źle napisałaś/eś w przepisie, to zrób jego edycję i wtedy mozna poprawić. Komentarze mogą się gdzieś zagubić.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
przepraszam nie miodu a dżemu morelowego , to mój pierwszy przepis
Are you sure to delete this comment ?