thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
6min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 02/08/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 3 ugotowane i obrane ze skóry i kości udka z kurczaka
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 surowa jajko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • przyprawy do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki wrzucić do TM, zmiksować 20 sek/poz 8

    z gotowej masy formować pulpeciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pulpety z gotowanego mięsa

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 8, 2016 at 15:02
    5.0

    Super kotleciki !! Ja doprawiłam odrobinka papryki ostrejtmrc_emoticons.)

  • października 14, 2011 at 15:26

    Pyszne, dzis ponownie zrobilam. Wlasnie dzieci zajadaja.

    Jak robilam pierwszy raz to cebula mi sie nie zmielila. Dzis o tym zapomnialam i cebula zostala mi znow praktycznie cala.  Przelozylam miesko do miski a cebule ponownie na 4obr.

    Nastepnym razem poprostu cebule i czosne wrzuce jako pierwsze.

  • sierpnia 5, 2011 at 07:12

    Ja wszystkie dania doprawiam swoim koncentratem bulionu drobiowego z książki podstawowej( radość gotowania, s.43), do tych kotlecików dałam 2 łyżeczki, a napisałam do smaku, bo np:udka mogą być różnej wielkości i każdy lubi inny smak, a moja rodzina lubi mieć dobrze doprawione czy to sól, czy pieprz czy inne przyprawy, jeśli macie podobnie to dwie łyżeczki koncentratu można śmiało dodaćtmrc_emoticons.;-)Pozdrawiam i życzę smacznego Cooking 2

  • sierpnia 4, 2011 at 20:37

    Faktycznie niezle te kotleciki,  zarowno maz jak i dzieci zajadaly. Bede wracala do tego przepisu. Wydaje mi sie natomiast, ze mialam niedoprawione. Dalam lyzeczke vegety. Lepiej jakbym dala sol i pieprz, ale nigdy nie wiem ile trzeba wsypac jak jest podane "przyprawic do smaku". Jakies pomysly?

  • sierpnia 2, 2011 at 21:47

    Ta masa jest jak na mielone, więc kotleciki się nie rozpadają, tmrc_emoticons.) Proszę dać znać jak wyszły. Życzę smacznego

  • sierpnia 2, 2011 at 19:20

    Jutro zrobie to na obiad dla dzieci. Nie rozpadaja sie w czasie smazenia?

  • sierpnia 2, 2011 at 06:55
    5.0

    świetny pomysł, zawsze się zastanawiam co zrobić z mięsem z zupy, najczęściej leży w lodówce kilka dni i w końcu pies je dostaje, a te pulpety mięciutkie, delikatne, przyznam się szczerze, ze nawet mój synek niejadek - zajadał. Świetny przepis