Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 6
- TM 5
- TM 31
opublikowany: 20/09/14
zmieniono dnia: 09/06/22
Składniki
mięso
- przyprawa uniwersalna z TM
- pieprz
- 1 cebula średnia, pokrojona w piórka
- 3 czubate łyżki jogurtu greckiego
- 6 czubatych łyżek majonezu wykonanego w TM
- 6 plastrów schabu bez kości rozbite
sos
- 3 kulki ziele angielskie
- listek laurowy
- 3 grzyby suszone
- 300 gramów wody
- 250 gramów pomidorów, w ćwiartkach
- 120 gramów cebuli, w ćwiartkach
- 60 gramów boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 5 gramów przyprawy uniwersalnej TM
- 100 gramów gestej kwasnej smietany
- 1 łyżeczka soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. plastry schabu lekko posyp pieprzem
2. majonez wymieszaj z jogurtem i z jednej strony posmaruj plastry mięsa
3. na krawędzi każdego plastra umieść kilka piórek cebuli, dopraw szczyptą przyprawy i zwiń (możesz spiąć wykałaczką lub kładź dociskając lekko drugą krawędź do dna)
4. po kolei, równomiernie rozłóż w przystawce Varoma (3 na dole, 3 na przekładce) - 1. boczek włóż do naczynia, załóż pokrywę i podsmaż 2 min., temp. Varoma, obr.1
2. dołóż cebulę i pomidory, załóż miarkę i zmiksuj 15 s, obr 5
3. dodaj wodę i przyprawy
4. załóż Varomę z mięsem i gotuj 30 min., temp. Varoma, obr.1
5. po ugotowaniu wyjmij z sosu liście laurowe i ziele angielskie, dodaj śmietanę, łżeczkę soli, załóż pokrywę i miarkę i zmiksuj 30 s, obr 10
mięso
sos
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Danie bardzo smaczne, godne polecenia. Ja dodałam jeszcze kaszę w koszyczku i wszystko razem pięknie się uparowało
Smak OK.
Bardzo fajny przepis. Przepyszny sos. Dla urozmaicenia następnym razem do roladki dam plaster boczku lub słupek ogórka kiszonego.
Bardzo fajny przepis. Przepyszny sos. Dla urozmaicenia następnym razem do roladki dam plaster boczku lub słupek ogórka kiszonego.
Bardzo fajny przepis. Przepyszny sos. Dla urozmaicenia następnym razem do roladki dam plaster boczku lub słupek ogórka kiszonego.
super danie wszystkim smakowalo
Zrobione Roladki wyszły przepyszne a sos rewelacyjny! Dziękuję-domownikom baaardzo smakowało
Are you sure to delete this comment ?