
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 5
opublikowany: 31/01/16
zmieniono dnia: 31/01/16
Składniki
10 sztuk pulpecików
- 2 ząbki czosnku (3 mniejsze)
- 1 jajko kurze
- 1/2 bułki poznańskiej czerstwej (lub innej pszennej)
- 3 gałązki natki pietruszki
- 3 gałązki koperku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego TM
- 500 g mięsa z udźca bez skóry i kości
- 1 cebula
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miskującego wrzucamy cebulę i czosnek. Rozdrabniamy 3s./obr.5. Kopystką zgarniamy z boków naczynia i czynność powtarzamy - 3s./ obr.5
KROK - 1
KROK - 2
KROK - 2 (Z DODATKAMI, JAKO II DANIE)
Porady
SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Wiosna
Lato
Jesień
Zima
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
Niedrogie
Danie główne
Drugie danie
Obiad
Potrawa mięsna
Przepis dla dużej rodziny
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo fajny przepis.Pulpeciki wyszły mięciutkie i delikatne . Na dolnym poziomie Varomy położyłam warzywa a w koszyczku ziemniaczki . Buraczki były ze słoikia
. Do wody włożyłam bulionetkę mięsną i zrobiłam sos , a na 10 min.przed końcem wsypałam ok.40 g mąki i dodałam łyżkę śmietany 18% . Całość "tworzyłam ok.40 min.Varoma obr.1Wyszło cudowne danie.
Witam,
jak dlugo pulpeciki mają byc gotowane na VAROMIE
Smaczne tylko ile trzeba gotowacna VAROMIE? Czy 45 min to nie za duzo?
Uwielbiam..
Wyszło pyszne. Dzięki za pomysł
całość zrobiona wczoraj, na dzisiejszy obiad
dzięki za przepis
Super przepis. Wszystko dokladnie tak rozpisane i zobrazowane zdjęciami, że mało które przepisy są tak dokładnie wyjaśnione. Każdy na pewno potrafi.