Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 14/05/15
zmieniono dnia: 15/05/15
Składniki
- 300 g fasolki szparagowej
- 1 torebka ryżu
- 1 polędwiczka wieprzowa, (im cieńsza, tym czas gotowania krótszy)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. polędwiczkę zamarynuj w ulubionych ziołach lub przyprawach najlepiej dzień wcześniej i wstaw do lodówki na noc.
2. do "Blokada naczynia miksującego" wlej 600g wody, do koszyczka wstaw 100g ryżu (ja dawałam 1 woreczek)
3. na dolną część Varomy połóż polędwiczkę, a na górną obraną i umytą fasolkę.
4. gotuj 30-40 min./Varoma/2 obr. (czas gotowania zależy od grubości polędwiczki).
TO JUŻ WSZYSTKO - SMACZNEGO !!!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Nie zawijałam, ale jeśli zawiniesz to zapewne szybciej dojdzie. Nie ma obaw bez zawijania nie była sucha, byla soczysta i pyszna !
Witam, dodane do wypróbowania ale mam pytanie czy polędwiczkę zawijasz w folię np. aluminiową?