thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 300 g fasolki szparagowej
  • 1 torebka ryżu
  • 1 polędwiczka wieprzowa, (im cieńsza, tym czas gotowania krótszy)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. polędwiczkę zamarynuj w ulubionych ziołach lub przyprawach najlepiej dzień wcześniej i wstaw do lodówki na noc.

     

    2. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlej 600g wody, do koszyczka wstaw 100g ryżu (ja dawałam 1 woreczek)

     

    3. na dolną część Varomy połóż polędwiczkę, a na górną obraną i umytą fasolkę.

     

    4. gotuj 30-40 min./Varoma/2 obr. (czas gotowania zależy od grubości polędwiczki).

     

    TO JUŻ WSZYSTKO - SMACZNEGO !!!!! tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z RYŻEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Wydrukuj:

Komentarze