- TM 31
Składniki
zupę
- 100 g kwaśnej śmietany 12 lub 18 %
- 1 kostka bulionu warzywnego lub 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 1 ostra papryczka chili, (opcjonalnie jeśli zupa ma być ostra)
- 500-600 g wody
- 40 g koncentratu pomidorowego
- opakowanie tortilli 4 lub 6 sztuk, lub gotowe nachosy serowe
- 400 g pomidorów z puszki, (1 puszka)
- łyżka słodkiej papryki
- łyżka suszonego oregano
- 15 g oleju
- 2 ząbki czosnku
- 130 g cebuli
- łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- ser do posypania nachosów (opcjonalnie)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia wkładamy cebulę i czosnek i siekamy 5 sek./obr.5.
2. Dodajemy olej, oregano, paprykę słodką i podsmażamy 2 min.30 sek./varoma/obr.1.
3. Dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w cząstki i siekamy 5 sek./obr.5
4. Dodajemy pomidory, papryczkę, wodę, bulion, przyprawy. Gotujemy 20 min./100 stopni./obr.1.
5. W międzyczasie smażymy pokrojone w trójkąty tortille posypując je potem startym drobno serem lub kupujemy gotowe nachosy serowe
6. Dodajemy 100g śmietany i miksujemy 20 sek./obr.7-8.
7. Wlewamy do talerzy, podajemy z serowymi nachosami
SMACZNEGO!!!!
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
zupy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ja zamiast papryczki dodałam trochę przyprawy chili. Zupa super, polecam!
Zupka przepyszna , Uważajcie z ostrością
zupa genialna, cała rodzina zjadła ze smakiem. Będę ją robić w różnych wariantach
dzięki fajnie że smakuje
Zupka super!!!!!
Polecam z włoskim twardym serem - pycha!
o gwiazdkach zapomniałam!
Uwiellbiamy!!!!
Ja idę troszkę na łatwiznę i zamiast zapiekanych z serem tortilli do zupy dodaję grzanki i i starty żółty ser.
Are you sure to delete this comment ?