thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Kompot

  • 500 g rabarbaru
  • 100 g cukru brązowego
  • 1600 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. 1. rabarbar obrać, umyć i pokroić w mniej więcej 1 cm kawałki

     

    2. wrzucić do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodać cukier i wodę

     

    3. gotować 12-15 min/100st/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1

Porady

Po ugotowaniu wystudzić i podawać jako pyszny dodatek np. do niedzielnego obiadu. Można dosłodzić, jeśli dla kogoś jest nadal kwaśny.

SMACZNEGO tmrc_emoticons.) !

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KOMPOT Z RABARBARU

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy