
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 29/03/15
zmieniono dnia: 29/03/15
Składniki
- około 10 szt. pierogów (u mnie z mięsem)
- 500 ml gotującej wody
- 1/4 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wlać 500 ml gotującej wody, dodać sól, włożyć koszyczek. W koszyczku umieścić pierogi. Naczynie zamknąć przy pomocy miarki MT. Termomix nastawić 5 min/ Varoma/ obr. 1.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Do Fabena ...Wiekszą ilość pierogów odgrzewam na przystawce...mniejszą w koszyczku
To właściwie pogrzewamy je w koszyczku czy na varomie? Bo to jednak różnica
jak wlewam zwykla wode nie gotujaca to ile czasu odgrzewam?bo nie chce mi sie gotowac wody w czajnki, wlewac i dopiero pierogi-za duzo roboty
tym bardziej ze 10szt to tez niezbyt duzo.chociaz w sumie na varomie mozna wiecej
Świetny sposób. Dzisiaj go przetestowałam.
Świetny pomysł
nie wpadłam na to, pomroczność jasna - odgrzewałam na patelni ...
dzięki
Magdalena Sciezynska
Odgrzewanie jakichkolwiek potraw na varomie, czyli na parze to najlepszy i najzdrowszy sposób. Makarony, kluski, nawet te na parze, miesa, no ja prawie wszystko tak odgrzewam bez dodatkowego dosalania.
Grażka
Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.
Jestem za pomysłem kokolidka - 100% pewność, że się nie rozciapciają.
dzięki za podpowiedz