thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

kiełbasa

  • około 1,5 kg świeżo uwędzonej kiełbasy
  • 1 litr gorącej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 1 litr gorącej wody. Na Varomie (na dwóch poziomach) ułożyć kiełbasę. Parować 15 minut/ Varoma/ obroty 1,5.

Porady

Uparowane dwie partie kiełbasy wystudziłam w pojemniku Varomy ustawionym w pustej  komorze zlewozmywaka.

[[wysiwyg_imageupload:2393:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kiełbasa wędzona (parzenie na Varomie)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?