![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/xd6nluf7-c8ccf-712958-cfcd2-w5dpd9gw/8e0bc857-a832-4f29-9b3b-4ff056d58e6e/main/szparagi-z-maslem-i-bulka-tarta.jpg)
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
przystawka
- płaska łyzka bułki tartej
- płaska łyżeczka soli
- pęczek zielonych szparagów
- sól morska (do smaku)
- łyżka masła śmietankowego
- 800 g gorącej wody, osolonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wlać 800 ml gorącej, osolonej wody.
Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, chwilę smażyć. Do bułki z masłem dodać odsączone szparagi, chwilę smażyć obtaczając szparagi i panierce. Podawać posypane solą morską (niekoniecznie)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
zrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki tartej dałam sezam.
Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę. Bardzo smaczne, np z szyneczką.
Anna
Taki właśnie przepis znalazłam na gotowanie szparagów na parze...mnie i moim gościom smakowały
...ale można ugotować bez soli (po swojemu)
...bedą równie smaczne ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Woda z solą ??? A w jaki sposób ma zadziałać sól skoro gotujemy na Varomie - być może czegoś nie rozumiem.![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Are you sure to delete this comment ?