Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 05/06/15
zmieniono dnia: 05/06/15
Składniki
przystawka
- płaska łyzka bułki tartej
- płaska łyżeczka soli
- pęczek zielonych szparagów
- sól morska (do smaku)
- łyżka masła śmietankowego
- 800 g gorącej wody, osolonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać 800 ml gorącej, osolonej wody.
Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, chwilę smażyć. Do bułki z masłem dodać odsączone szparagi, chwilę smażyć obtaczając szparagi i panierce. Podawać posypane solą morską (niekoniecznie)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przystawka
Wegetariańska
Łatwe
Szybkie
Lato
Obiad
Podwieczorek
Kolacja
Przepis dla 2 osób
Potrawa wegetariańska
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
zrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki tartej dałam sezam.
Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę. Bardzo smaczne, np z szyneczką.
Anna
Taki właśnie przepis znalazłam na gotowanie szparagów na parze...mnie i moim gościom smakowały ...ale można ugotować bez soli (po swojemu) ...bedą równie smaczne
Woda z solą ??? A w jaki sposób ma zadziałać sól skoro gotujemy na Varomie - być może czegoś nie rozumiem.
Are you sure to delete this comment ?