thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

sos koperkowo-czosnkowy

  • 2 łyżki kopru
  • czosnek granulowany
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • woda z gotowania na parze
  • sól,pieprz do smaku
  • 2 łyżki mąk pszennej

klopsy

  • 1 jajko
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 cebule
  • 6 średnich pieczarek
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sos
  1. Wodę z kondensatu wlać do pojemnika do miksowania z pozostałą wodą po gotowaniu. Dodać śmietanę, przyprawy, koper, czosnek i mąkę pszenną. Mieszać 1 minutę/100 stopni/obroty 3.

  2. klopsy
  3. W naczyniu rozdrobnić pieczarki 10 sekund/ obroty 6. Przełożyć na patelnię i usmażyć. Należy to zrobić na patelni żeby pozbyć się nadmiaru wody, w przeciwnym razie klopsy mogą być słabo zwarte.

  4. W naczyniu rozdrobnić cebulę 10 sekund/obroty 6. Dodać oliwę lub olej,dusić 2 minuty/SF/obroty 2.

    Dodać usmażone i odparowane pieczarki,mięso mielone,jajko,bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać 2,5 minuty/ obroty 4.

  5. Wygarnać kopystką masę, uformować około 12 klopsów i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze na 2 poziomach. Napełnić pojemnik do miksowania wodą do pierwszej kreski. Nałożyć kondensat i oba wkłady do gotowania na parze. Gotować 35 minut/SF/obroty 1.

Porady

Sos przelać do garnka, włożyć do niego klopsiki. Podawać z ziemniakami i surówką z marchewki tmrc_emoticons.)

Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Klopsiki na parze z sosem koperkowo-czosnkowym

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: