- TM 31
Składniki
sos koperkowo-czosnkowy
- 2 łyżki kopru
- czosnek granulowany
- 2 łyżki śmietany 18%
- woda z gotowania na parze
- sól,pieprz do smaku
- 2 łyżki mąk pszennej
klopsy
- 1 jajko
- czosnek granulowany
- pieprz
- sól
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 cebule
- 6 średnich pieczarek
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wodę z kondensatu wlać do pojemnika do miksowania z pozostałą wodą po gotowaniu. Dodać śmietanę, przyprawy, koper, czosnek i mąkę pszenną. Mieszać 1 minutę/100 stopni/obroty 3.
W naczyniu rozdrobnić pieczarki 10 sekund/ obroty 6. Przełożyć na patelnię i usmażyć. Należy to zrobić na patelni żeby pozbyć się nadmiaru wody, w przeciwnym razie klopsy mogą być słabo zwarte.
W naczyniu rozdrobnić cebulę 10 sekund/obroty 6. Dodać oliwę lub olej,dusić 2 minuty/SF/obroty 2.
Dodać usmażone i odparowane pieczarki,mięso mielone,jajko,bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać 2,5 minuty/ obroty 4.
Wygarnać kopystką masę, uformować około 12 klopsów i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze na 2 poziomach. Napełnić pojemnik do miksowania wodą do pierwszej kreski. Nałożyć kondensat i oba wkłady do gotowania na parze. Gotować 35 minut/SF/obroty 1.
sos
klopsy
Porady
Sos przelać do garnka, włożyć do niego klopsiki. Podawać z ziemniakami i surówką z marchewki
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
I Coz ta woda z kondensu bo dalej nie czaje a jutro chce zrobic klopsiki?
Co to woda z kondensatu?
"Wodę z kondensatu wlać do pojemnika do miksowania z pozostałą wodą po gotowaniu". Czy ktoś może mi to wytłumaczyć.Co to jest ten kondensat?
Dziękuje za odpowiedź , właśnie jestem w trakcie prsygotowywania klopsikow już na jutrzejszy obiad
Ustawienie varoma, czyli gotowanie na parze
Witam jako iż jestem początkującą posiadsczka thermomixa chciałam zapytacnco oznacza skrót w/w SF ??? Czyli jak to mam gotować ??? Pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?