- TM 31
Składniki
zupka
- pietruszka zielona
- 2 łyżki zmielonej soczewicy
- 40 g masła
- imbir,gałka muszkatołowa
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżeczki soli
- 550 g wody
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 60 g korzenia pietruszki
- 60 g selera naciowego
- 120 g selera
- 2 srednie cukinie
- 1 ser camembert
- 5 suszonych pomidorów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Warzywa pokroić w duże kostki, rozdrobnić 20 sekund/obroty 5.
Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
Dodać 2 łyżki oleju, gotować 3 minuty/ SF/ obroty 2.
Dodać wodę, kostkę rosołową, ser camembert obrany zbiałej skórki i przyprawy do smaku.
Gotować 15 minut/ 100 stopni/ obroty 1.
Rozdrobnić 30 sekund/ obroty 8-9. Suszone pomidory pokroić w paseczki i udekorować nimi zupę.
Smacznego
Porady
Białą skórkę z sera camembert można pokroić w paseczki, wymieszać z suszonymi pomidorami i udekorować taką mieszanką zupę.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo smaczna domownicy się zajadali
Bardzo smaczna zupka. Polecam!
Ciekawy przepis. Dodaję do wypróbowania.