thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

2 litry dla 4-6 osób

  • sól, pieprz do smaku, można dodac pieprz cayenne
  • 40 g ryżu lub suchej soczewicy, uprzednio zmielonej
  • 1 cebula duza, pokrojona na 4
  • 2 czerwone papryki, bez nasion
  • 2 ząbka czosnku
  • 400 g pomidorów, dałam 2 puszki
  • 400 g wywaru warzywnego lub mięsnego, lub 400 g wody i kostak rosołowa lub warzywna
  • 50 g oliwy z oliwek

dodatkowo można dodać

  • 100 gramów serek topiony
  • przyprawy Maggi, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 40 g ryżu lub suchej soczewicy mielimy 30 sekund obroty 10. Przesypujemy do pojemniczka. 

  2. Paprykę, czosnek, cebulę i oliwę mielimy 15 sekund obroty 5.

  3. Dusimy 5 minut obroty 1, 100 stopni

  4. Dodajemy wywar (lub wodę i kostkę rosołową), pomidory, zmielony ryż lub soczewicę,przyprawy i serek topiony. Gotujemy 14 minut, 100 stopni, obroty 2.

  5. Miksujemy zupę 1 minutę obroty 10

  6. Doprawiamy maggi do smaku

Porady

Zupę można podać z lanymi kluskami lub groszkiem ptysiowym. Posypać po wierzchu pietruszką.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem paprykowo-pomidorowa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?