thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
16min
Czas całkowity
16min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

zupa

  • 1 koper włoski
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • 2 małe pietruszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 400 g wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • 2 łyżki octu jabłkowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki, rozdrobnić 15 sekund/obroty 5.

  2. Dodać olej kokosowy, mleczko kokosowe, wodę, kostkę rosołową i przyprawy.

    Gotować 14 minut/ 100stopni/ obroty 2.

  3. Po ugotowaniu zmiksować 30 sekund/obroty 10. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Porady

Można dodać łyżkę śmietany lub 40 g serka topionego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z kopru włoskiego na mleczku kokosowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: