thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Roladki

  • 350-500g platòw z piersi kurczaka
  • 100 gramów szpinaku, mrozonego
  • 70 gramów serka ricotta
  • sól, pieprz do smaku
  • 20 gramów parmezanu, tartego

Sos

  • garsc ziòl aromatycznych ( szczypiorek, pietruszka, tymianek.....)
  • 50 gramów cebuli
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 50 gramów wędzonego boczku, kielbaski lub paròwek, pokrojonych w kosteczke
  • 200 gramów piwa, jasnego
  • 230 gramów bulionu warzywnego lub wody+ rosolek z TM

Dodatki do sosu

  • 60 gramów piwa, jasnego
  • 10 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka rozbic. Szpinak lekko podgotowac, odcedzic, dobrze wycisnac. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc szpinak, tarty parmezan, sòl, pieprz: 8-10sek / obr 4, wyjac. Kazdy filet smarowac szpinakiem, potem nakladac po trochu ricotty. Zwijac. Wkladac do specjalnej siateczki , natluscic oliwa, ukladac w koszyczku. Do czystego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ziola i cebule: 3sek / obr7. Dodac olej i pokrojona w kosteczke wedline: 3min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac piwo , 200g i rosòl. Wlozyc koszyczek. Gotowac: 25min / Varoma / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Wyjac koszyczek, roladki pokroic na plastry, ulozyc na talerzu. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , w ktòrym posoatal nam rosolek z gotowania, dodac 60g piwa i maizene: 4min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Otrzymanym sosem polac roladki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Drobiowe roladki w sosie piwnym

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 18, 2013 at 11:10

    Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • marca 3, 2013 at 16:41
    5.0

    Super przepis tmrc_emoticons.D  taki w sam raz dla mnie drobiowy tmrc_emoticons.D dzięki kochana tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • marca 1, 2013 at 23:08
    5.0

    Big Smile Big Smile Super pomysł z tymi siateczkami. Muszę  sobie kupić. Widziałam takie na szynki, u nas na targowisku, właśnie na stoisku z wędlinami własnej roboty.  Chyba też mozna znaleźć na allegro. Tam jest wszystko.  Takie roladki zrobię z pewnością. Dzięki za pomysł.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lutego 24, 2013 at 20:32

    Jesli produkuja wlasne wedliny, to jestem pewna, ze maja. Podasz im tylko ewentualnie, jaka chcesz tmrc_emoticons.)  Niektòre sa duze, na wielkie szynki, niektòre zas troche wezsze. A jak nic nie zdzialasz, to skontaktuje sie z rodzicami, to Ci kupia i wysla Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 24, 2013 at 20:27
    5.0

    A to dobre  Big Smile   Big Smile  w Polsce kupiłaś?  tmrc_emoticons.D  No to muszę popytać znajomych producentów wędlin na moim targu  tmrc_emoticons.D  Mam nadzieję, że użyczą kilka metrów siateczki  tmrc_emoticons.;)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lutego 24, 2013 at 20:23

    Elu, ja siateczki (kilka metròw !!! ) przywiozlam sobie wlasnie z Polski, jak ostatni raz bylam (3lata temu). Kupilan na metry u znajomego rzeznika. U niego tez wtedy zamòwilam sobie "na wynos", szynke, kielbache i pare innych pierdòlek, zeby przywiezc tutaj. Nie masz jakiegos znajomego rzeznika, ktòry produkuje szynki..... ? Spytaj, powinien miec. Ja zaplacilam grosze tmrc_emoticons.)  Ja mam jeszcze kawal siateczki, tne kiedy i ile mi potrzeba Big Smile Big Smile

    Ps. nie jadam samych slodyczy tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Dzisiaj obrzarlam sie doslownie suròwka z kopru wloskiego, pekam w szwach Big Smile Big Smile  Na szczescie lekka , wiec wyjdzie tylko na zdrowie tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  No i nie podarowalam sobie, pozarlam tez kawal ciasta drozdzowego Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 24, 2013 at 19:44
    5.0

    Bardzo mi się podoba ten przepis  tmrc_emoticons.)  Ciszę się, że nie jadasz tylko słodkości  tmrc_emoticons.;)   Big Smile   Big Smile  Mam pytanie o te sieteczki: gdzie je można kupić? 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lutego 24, 2013 at 10:10
    5.0

    Cooking 1 WOW Big Smile Love Love Cooking 10

Are you sure to delete this comment ?