Czas przygotowania
6h 0min
Czas całkowity
6h 0min
porcja/porcje/porcji
500
butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 01/01/21
zmieniono dnia: 01/01/21
Składniki
BULION DO RAMENU
- 500-700 g tuszka z kurczaka, Eko
- 1 płaty wodorosty kombu
- 1 porcji cebula
- 1 g liść laurowy, suszony
- 3 kulki ziarno ziela angielskiego
- 20 g korzeń imbiru, świeży
- 50-80 g sosu sojowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.założyć osłonę noża i włożyć tuszkę kurczaka. Uzupelnić do pełna wodą.
15min/98st/"Mieszanie"
2.włożyć rozgnieciony imbir oraz pozostałe składniki oprócz sosu sojowego. Funkcja "wolne gotowanie" 4-8h/95st
3.przelać do innego naczynia i doprawić sosem sojowym.
Porady
BULION można gotować 8h np. w noc.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?