Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

  • Składniki:
  • 3 szklanki (czyli 750 ml) mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka cukru
  • 40 g drożdży
  • ½ szklanki wody
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 szklanki oleju słonecznikowego albo oliwy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    Wieczorem:
     Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego .Wyrabianie 3 min/interwał. Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Powinno dużo urosnąć.

    Rano:
    Ciasto wyłóżyć na blat i podzielić na 12 części. Uformować bułeczki o dowolnych kształtach . Ułóżyć bułki na blasze, przykryć i zostawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 220 stopni. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i posypać do wyboru: makiem, sezamem, czarnuszką, słonecznikiem czy kminkiem. Gdy wyrosną włóżyć je do piekarnika na 20 -25 minut. Na ostatnie 5 minut można nastawić termoobieg, będą ładnie zrumienione.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

nocne bułeczki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?