thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
27min
porcja/porcje/porcji
22 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto:

  • 600 ml ciepłej wody
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 40 g drożdży
  • 700 g mąki pełnoziarnistej
  • 300 g mąki pszennej typ 650

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"  pokruszyć drożdże, wsypać cukier i wlać wodę – wymieszać 5 s/obr. 2. Następnie dodać mąkę i sól i wyrabiać przez 4min/Ciasto"Ciasto"  Bułki posmarować roztrzepanym jakiem i posypać ziarnami. Piec przez 200 stopni przez 25 min

Porady

Bułeczki można posypać ziarnami, jakimi się lubi

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

bułki pełnoziarniste

Wydrukuj:

Komentarze