thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/12/11
zmieniono dnia: 15/12/11

Składniki

  • 1/2 dużej cebuli, (obranej)
  • 1/2 kalafiora, (umytego i podzielonego na różyczki)
  • 1 biała część pora, (pokrojona)
  • 30 g masła klarowanego
  • 3 łyżki bulionu drobiowego
  • 1/2 łyżeczki curry, mielonego
  • 0,6 litra wody
  • 0,4 litra mleka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • spory chlust tabasco

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę (obroty 7, 4 sek.).

  2. Dodaj masło, podsmaż cebulę (temp. 100, obr. 1, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" , 2,5 min.).

  3. Dodaj pozostałe składniki, gotuj razem (temp. 100, obr. 1, 20 min.).

  4. Zmiksuj (40 sek., obr. 8 ). Ewentualnie dopraw do smaku.

Porady

Można posypać posiekaną natką pietruszki i serwować z groszkiem ptysiowym lub tostami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa kalafiorowo-kokosowa z curry

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY