thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 09/12/11
zmieniono dnia: 27/07/17

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 4 łyżeczki Bulionu warzywnego
  • 3 plastry boczku wędzonego, drobno pokrojone
  • 1 por (biała część), obrany i pokrojony na plasterki
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • 200 g ryżu arborio
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 125 g pomidorków koktajlowych, przepołowionych
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki parmezanu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Zetrzyj parmezan przez 3 sekundy, obr. 9. Przełóż do innego naczynia.

  2. Posiekaj czosnek przez 5 sekund, obr. 7.

  3. Dodaj pokrojonego pora, boczek i oliwę, zagotuj przez 2 minuty, temp. 100, obr. 1.

  4. Dodaj ryż i wino, gotuj przez 2 minuty, temp. 100, obr. Mieszanie"Mieszanie" , Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

  5. Dodaj bulion i wodę, gotuj przez 7 minut, temp. 100, obr. Mieszanie"Mieszanie" , Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

  6. Dodaj pomidorki i gotuj jeszcze tak samo przez 10 minut.

  7. Przed podaniem pozwól daniu "odpocząć" kilka minut, posyp parmezanem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

risotto z boczkiem, porem i pomidorkami

Wydrukuj:

Komentarze