Składniki
- 3 szklanki wody
- 4 łyżeczki Bulionu warzywnego
- 3 plastry boczku wędzonego, drobno pokrojone
- 1 por (biała część), obrany i pokrojony na plasterki
- 1 ząbek czosnku, obrany
- 200 g ryżu arborio
- 1/4 szklanki białego wina
- 125 g pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- 45 g oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki parmezanu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zetrzyj parmezan przez 3 sekundy, obr. 9. Przełóż do innego naczynia.
Posiekaj czosnek przez 5 sekund, obr. 7.
Dodaj pokrojonego pora, boczek i oliwę, zagotuj przez 2 minuty, temp. 100, obr. 1.
Dodaj ryż i wino, gotuj przez 2 minuty, temp. 100, obr. "Mieszanie" , "Obroty wsteczne" .
Dodaj bulion i wodę, gotuj przez 7 minut, temp. 100, obr. "Mieszanie" , "Obroty wsteczne" .
Dodaj pomidorki i gotuj jeszcze tak samo przez 10 minut.
Przed podaniem pozwól daniu "odpocząć" kilka minut, posyp parmezanem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo smaczne danie, ale 4 łyżeczki bulionu to wg mnie za dużo. Zminimalizowałam do 1.
Dodatkowo daję całą paczkę boczku w plastrach z Biedronki. Polecam.
Dobre, ale faktycznie dałam więcej składników.
przepis smaczny,
ale składniki powinny być podane w gramach, bo 3 plastry boczku, to tak naprawdę nie wiadomo ile to jest i w moim daniu było to za mało.
Magdalena Sciezynska
danie proste i szybkie i smaczne polecam
smaczne risotto
smaczne risotto
smaczne
Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...