thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
8 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

polewa

  • 1 opakowania serek śmietankowy, np.almette, łaciaty
  • 1 czubate łyżki miodu

reszta składników

  • 250 gramów cukru brązowego
  • 3 marchewki(średnie)
  • 4 jajka cale
  • 150 gramów oleju
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczki sody oczy
  • 1 łyżeczki proszek do piecznia
  • 1 szczypty soli
  • 3 czubatych łyżeczek rodzynek

mąka

  • 100 gramów MĄKA ORKISZOWA
  • 200 gramów mąka pszenna

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8s/0br.5. Dodać pozostałe składniki ciasta i wymieszać 30 s.obr.5.

  2. Rodzynki wcześniej namoczone w ciepłej wodze odciskamu i lekko obtaczamy w mące, dodajemy do ciasta.

  3. Przygotowujemy polewe: serek almette mieszamy z czubatą łużką miodu i smarujemy wystudzone ciasto tmrc_emoticons.)

Porady

pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C.

ciasto wyrasta wysokie w formie 24 cm

formę smarujemy masłem, możemy dodatkowo lekko wysypać tartą bułką

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pełnoziarniste ciasto marchewkowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: