thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Spód

  • 1 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 żółtko
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietana kwaśna 12%
  • 80 g cukru
  • 130 g masła
  • 370 g mąka krupczatka

Nadzienie

  • 2 łyżki bułka tarta
  • 1 łyżki cukru
  • 100 g truskawek
  • 700 g rabarbaru pokrojonego na kawałki

Beza

  • 3 białka
  • 1 szczypty soli
  • 150 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do przygotowania spodu potrzebujemy zimnego pokrojonego na kawałki masła.

    Wszystkie składniki wyrabiamy w tM 30s/obr.6

    Rabarbar kroimy w 2 cm kawałki, truskawki szypułkujemy, a większe kroimy na połowę.

    Tortownicę wyklejamy ciastem, nakłuwamy je i posypujemy bułką tartą, aby wsiąkała sok z owoców - nie dostanie się do kruchego spodu. Wykładamy owoce, posypujemy łyżką cukru.

    Pieczemy 45 minut 1 temperaturze 180 stopi termoobieg.

    Beza: pod koniec pieczenia przygotu bezę

    białka dodaj do umytego i dobrze wysuszonego naczynia wraz ze szcyptą soli. Ubijaj z motylkiem 5 minut/obr.3. Po tym czasie dosyp cukier, zgarnij pianę ze scianek i ubijaj jeszcze 2 minuty na błyszczącą masę. Wyłóż na ciasto i podpiecz: 180 stopni/15 minut/góra-dół.

     

    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ciasto kruche z rabarbarem truskawkami i bezą

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: