thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
50h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Ciasto makaronowe

  • 2 jajka cale
  • 100 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 400 g mąki

Farsz

  • 300 g pieczonej dyni
  • 100 g sera feta
  • 1 cebula
  • 1 ząbków czosnku
  • 2 szczypty pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczyia włożyć wszystkie składniki w podanej kolejności wymieszać 10s/br.2. Następnie wyrobić 3min/interwał.

    Ciasto wyjąć z naczynia, zarobić w dłoniach i podzielić na 4 części. Rozwałkować bardzo cieniutko pierwsze 2 placki i posarować je białkiem. Na jednym z placków ułożyć farsz małą łyżeczką w odstępach ok.3 cm. Nakryć drugą częścią ciasta i docisnąć brzegi każdego pierożka.

  2. Ravioli wycinamy w pionie i poziomie najlepiej za pomocą noża do pizzy.

  3. Farsz przygotowujemy następująco:

    Dynię kroimy na kawałki (mogą być spore) i pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni C. Po upieczeniu obieramy ze skóy i wyjmujemy gniazda z nasionami. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę i czosnek, rozdrabniamy 5 sek/obr.4. Dodajemy trochę oliwy z oliwej i podduszamy 3min/100stopni/obr.1. Dodajemy resztę składników, mieszamy 15 sekund/obr.7.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ravioli z dynią i serem feta

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: