thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
300 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Imprezowe ślimaczki na słono

  • 300 gramy mąka pszenna
  • 20 gramy drożdże świeże
  • 90 gramy woda
  • 1 łyżeczek sól
  • 0,5 łyżeczek cukier

sos

  • 200 gramy przecieru pomidorowego, typu passata
  • 0,5 łyżeczek cukier
  • 1 łyżeczek oregano, suszone
  • 2 szczypty sól

dodatki

  • 1 kulki Cebula czerwona
  • 15 plastrów salami
  • 1 opakowania ser mozzarella

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. TM. wszystkie składniki ciasta wyrobić 2min/interwał

    Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, smarujemy go sosem (składniki mieszamy w miseczce), układamy dodatki i posypujemy serem. Wzdłuż dłuższego boku zwijamy ciasto w rulon i za pomocą ostrego noża kroimy na 2 cm plastry.

    Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 190 stopni C.

Porady

Ser mozarella możecie kupić w kostce i zmielić w TM, potrzebne będzie około 250 g. Można też kupić gotowe wiórki. Alternatywnie użyjcie innego sera jaki akurat macie w lodówce lub jaki lubicie tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Imprezowe ślimaczki na słono

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: