- TM 31
Składniki
na ciasto
- 12 plastrów topionego sera żółtego
- 1 łyżeczki soli
- 100 g masła lub margaryny
- 1 jajko całe
- 350 g mąki pszennej
- 20 g drożdży
- 5 g cukru
- 80 g mleka
- 12 12 krótkich parówek, Długie przekroić na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier i drożdże- podgrzać 1min.30 s/ 37st.C/obr.1.
2. Dodać jajko, masło, mąkę, sól- wymieszać 10 s/obr.6, następnie wyrobić 1 min.30 s//
3. Ciasto podzielić na 12 części, porcje rozwałkować na cienkie prostokąty(ok. 12 x 6 cm), na każdym ułożyć plaster sera i parówkę, zwinąć , zlepić dokładnie brzegi(nadzienie powinno być całkowicie zalepione)
4. Hot dogi ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce do pieczenia, wstawić do zimnego piekarnika,
ustawić temp. 180 st.C i piec 15- 20 min, aż się zrumienią .
5. Podawać z ketchupem.
CIASTO MOŻNA NADZIEWAĆ INNYM DOWOLNYM FARSZEM.
Porady
Pamiętaj aby całą parówkę i ser zawinąć w ciasto.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobre
smaczne
Rewelacyjne na kolację. Właśnie zjedliśmy.
No nie, znow moj tablet zyje wlasnym zyciem ...
Zrobilam dzisiaj na kolacje-zniknely blyskawicznie!
Dzieciaki zachwycone, rodzice tez. I to wspaniale drozdzowo-kruche ciasto. Mniam!
Hot-dogi to świetna potrawa na imprezy - zarówno dla dzieci jak i dorosłych! Gorąco polecam bo to szybki, bardzo łatwy przepis, a hto-dogi wrażenie na gościach robią niesamowite i znikają z talerzy błyskawicznie!
Cieszę się, że ktoś docenia. Dzięki." src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" width="19" height="19"> " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="" width="19" height="23">
Lidka Abramowicz
No właśnie o to chodziło. Dziękuję za miły komentarz. POZDRAWIAM " src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" width="19" height="19"> " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Bułeczki są wspaniałe, uwielbiane nie tylko przez dzieci, ale również przez dorosłych!
Ciasto po dodaniu cukru zamiast soli może być z powodzeniem wykorzystane do zrobienia np. rogalików z konfiturą.Pycha
Super! Szybki, prosty przepis na świetną przekąskę!
Are you sure to delete this comment ?