Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Racuchy drożdżowe z jabłkami z cookidoo
- 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru, ja użyłam 30 g
- 50 g oleju, ja użyłam oliwy z oliwek 25 g
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić 3 s/obr. 4, przełożyć do miski.
2. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać jajka, cukier, olej, drożdże, mąkę i sól, wyrobić 2 min/"wyrabianie ciasta".
3. Ciasto przełożyć do miski z jabłkami i wymieszać kopystką, przykryć pokrywką lub talerzem i pozostawić na 20-25 min do wyrośnięcia. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.
Porady
jeśli posiadasz lidlomixa to
1. 10s/obr. 4
2. 2 min/ tryb ugniatanie
4 porcje - wychodzi dużo placków dla około 4 osób
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?