Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 2 szkl. mąki tortowej typ 450
- 1 jajko
- 3/4 szkl. cukru
- 3 czubate łyżki miodu
- 1 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka sody
- 25 g drożdży
- 25-40 gmiękkiego masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wszystkie składniki wyrobić w "Blokada naczynia miksującego" 2 min/"Ciasto"
rozwałkowywać ciasto na placki i wycinać dowolne kształty
piec 12 - 15 min, w 170 st aż do zbrązowienia.
dodatkowo można oblać glazurą czekoladową lub polukrować
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pierniki robilam z maki orkiszowej typu 700, ciasto wyszlo rzadkie wiec juz na stolnicy dosypywalam make. Pierniki wyszly b.dobre Dziekuje za przepis
SERENITE
bez komentarza,pozdrawiam
pierniki są super
jak pisałam wcześniej pierniki były robione rok wcześniej i niestety nie mam pamięci doskonałej aby pamiętać czy były problemy z ciastem. a w przepisie podałam jedynie więcej miodu i zmieniłam dag na g!!! jak sama sugerowałaś, więc nie wiem co jest dla Ciebie dalej problemem. specjalnie również upiekłam pierniki aby dokładnie wszystko sprawdzić i dałam ich zdjęcie i jeszcze coś nie tak?!!! zamiast pretensji proszę się podzielić własnymi spostrzeżeniami i sposobami rozwiązania problemu jaki u Ciebie wystąpił a nie wszystko tylko na nie. i jeszcze jedno!! jakoś nie zauważyłam, żebyś Ty podzieliła się choć jednym przepisem!!! najpierw zacznij wymagać od siebie a nie od innych
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Uważam, że przed zamieszczeniem przepisu należy go dobrze sprawdzic. Trochę to dziwne żeby inni użytkownicy testowali Twój przepis a Ty codziennie go modyfikujesz - dzisiaj widzę ,że znowu coś zmieniłaś. Nie zdecyduję się na te pierniki i nie polecam ich innym.
pierniki zrobione a przepis zmieniony. faktycznie ciasto było sypkie, ale na bieżąco dodawałam więcej miodu i kontrolowałam konsystencję. po upieczeniu wyszły bardzo smaczne
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
postaram się jak najszybciej wykonać przepis ponownie i napiszę spostrzeżenia.
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
ok, dzięki za wskazówki i poprawę przepisu, co do mąki to zawsze używam jednej - sprawdzonej więc to nie wina mąki.Może odważę się spróbować jeszcze raz lub poczekam jak wyjdzie innym.
przepis poprawiony. konsystencja ciasta może zależna od rodzaju i typu mąki. jeśli wychodzi za sypkie to trzeba dodać więcej masła, jeśli mają być bardziej kruche bądź więcej miodu. Przepis jest sprawdzony bo robiłam je na poprzednie święta, a w tym roku jeszcze za wcześnie na pierniki więc i dlatego zdjęcie oryginalnych pierników toruńskich.
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
:O
przepis- to totalna klapa.Nie polecam . Ciasto jest sypkie po wyrobieniu więc sądzę,że powinnaś sprawdzić jeszcze raz składniki i proporcje ponieważ na pewno powinny być inne.Ponadto zamieszczając przepis do TM należy podawać wagę w g a nie w dkg - to znacznie ułatwia pracę .Te pierniczki w niczym nie przypominają "toruńskich" - a zamieszczone zdjęcie na pewno nie przedstawia pierniczków z tego przepisu.
Are you sure to delete this comment ?