thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

foremkę keksową

  • pieprz
  • soli
  • 150 bułki tartej
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 4 jajka
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 1 1łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 150 żółtego sera
  • 2 średnie cebule
  • 1 marchewka (50-60g )
  • 3 szklanki cukini startej i odciśniętej
  • 500 g pieczarek
  • majeranek
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Pieczarki, marchewkę i cukinię obrać. Każde po kolei zmiksować po 5-10s./obr.5 przekładając do oddzielnych pojemników. 

     

    2. Zetrzeć ser żółty 10s./obr.5-6. przełożyć do oddzielnej miseczki.

    3. Cebulę posiekać w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 4s./obr.5 i poddusić na łyżce oleju 2 min./Varoma/obr.2, dodać pieczarki i dusić do momentu, aż sok odparuje. 

    4. Do dużej miski przełożyć cukinię i marchewkę, dodać uduszone pieczarki, ser żółty, natkę pietruszki, olej, żółtka jaj, kaszę mannę. Doprawić do smaku przyprawami. Gęstość kontrolować poprzez stopniowe dodawanie bułki tartej. Bułkę odawać do momentu uzyskania gęstej masy.

    5. Do czystego i suchego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać białka i ubić 2 min./obr.4. 

    Dodać do masy i delikatnie wymieszać. 

      

    Gotową masę przełożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C przez godzinę, aż wierzch się zrumieni. 

     

    Smacznego!

     

    * jako akcent na zbliżające się święta, do pasztetu przed pieczeniem można włożyć ugotowane na twardo jajka. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet z cukini i pieczarek

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 3, 2013 at 16:09

    z tymi pieczarkami to jakiś błąd po zmienie wyglądu strony. przepis poprawiłam .

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

  • października 31, 2013 at 19:07
    5.0

      tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19"> Już kiedyś próbowałam taki pasztet. Był PYSZNY. Przyszedł czas abym w końcu sama zrobiła. Dzięki za fajny przepistmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" width="19" height="19">tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">Party" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="Party" width="19" height="23">

    Lidka Abramowicz

  • października 31, 2013 at 16:25

    pieczarek portobello co to za pieczarki?nie moga byc zwykłe?ile gram cukini?średnie to rożnie wyglądaja,hmmm

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

  • października 19, 2013 at 12:55

    A czy taki pasztecik mozna wlożyć do słoików i zapasteryzować? ;o)

    ;o)

  • października 19, 2013 at 12:49

    Gabrysiu pasztet jest pyszny !!!

    [[wysiwyg_imageupload:1697:]]

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • października 18, 2013 at 21:34

    Agatko, napisz jak smakuje. Ja też mam zamiar go zrobić, bo po tradycyjnym, mięsnym niezbyt komfortowo się czuję.  tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • października 18, 2013 at 20:21

    Pasztet upiekłam tmrc_emoticons.) właśnie się studzi ....

    [[wysiwyg_imageupload:1695:]]

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: