thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 75 g masła, rozpuszczonego
  • 2 jajka duże
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 150 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 125 g drobnego cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć jogurt i wystudzone masło. Wymieszać 10s/obr5. Dodać jajka. Wymieszać 10s/obr4. W innym naczyniu wymieszać mąkę, sodę, sóli cukier. Do suchych produktów dodać masę powstałą z jogurtu, masła i jajek. Wymieszać. Masę przełożyć do formy wyłożonej papilotkami na muffinki do 3/4 ich wysokości. Piec w temp. 170 stopni przez około25-30 min. Można udekorować lukrem. Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Muffiny jogurtowo-cytrynowe.

Wydrukuj:

Komentarze