Składniki
- 280 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 6 łyżek białego wina
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać mąkę i dodać masło, rozdrobnić przez 15 obr 3s. Dodać wino i wyrobić ciasto przez 30s.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na conajmniej godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia to ok 13 min. w temp. 180 st.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Ciasteczka są bardzo kruche i delikatne. Można je przechowywać w zamkniętym pojemniku do 2 tygodni (chociaż to bardzo trudne, bo są tak dobre że szybko znikają )
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasteczka sa przepyszne, banalnie proste, kruche, doslownie rozpadajace sie w ustach.
Przepyszne - nie wiem, czy doczekają Świąt, a tu ktoś pisze o 2ch tygodniach....
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Skoro takie dobre to muszę wypróbować, jeszcze nie piekłam ciasteczek z winem Dziekuję za przepis i pozdrawiam
Hmm... można przechowywać dwa tygodnie? U mnie zniknęły w dwa dni... i to podwójna porcja ;o)
;o)
Are you sure to delete this comment ?