Składniki
- 15 dkg masła
- 2 szkl. mleka
- 550 g mąki pszennej
- 1 szkl. cukru pudru
- 4 jaja
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Jaja z cukrem pudrem ubić za pomocą motylka 3 min./ 37 st,/ obr.3. W razie konieczności przedłużyć czas ubijania do uzyskania porządanego efektu.
2. Ustawić obr.2 przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, mleko i roztopione masło mieszając kopystką.
Wskazówka:
Żeby gofry były chrupiące po upieczeniu wystudzić na kratce.
Sekret udanych gofrów tkwi w dobrze ubitych jajkach. Dla pewności można białka ubić oddzielnie a później dodać żółtka i resztę składników.
Smakują świetnie same jak i z ulubionymi dodatkami, owocami, dżemami, sosami...
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
katarina77:w przepisie nie ma nic o wodzie
🙂
Wspaniałe delikatne gofry.Przepis świetny.
Czy po ubiciu jajek z cukrem dalej ubijać resztę składników z motylkiem?
Pyszne ciasto , puszyste . Dzieci chciały naleśniki , rodzice gofry . Z jednego przepisu mam 2in1 Dla mnie bomba 💋💋💋
Przepyszne dziękuję za super przepis
bardzo dobre
Bardzo dobre Polecam w 100%!
Rewelacyjne .…. Zniknęły bardzo szybko w brzuszkach domowników ... Zapisuję w ulubionych i nie raz będę z przepisu korzystać
Przepis super. Dzięki!!!
Dzieciaki nie mogły się najeść.
Polecam ! Przepis na 5+ gofry przepyszne