thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 70 g masła
  • 140 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka duże
  • 250 g mąki
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 80 g mleka
  • 50 g oleju
  • 250 g żurawiny, suszonej
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka starta z 1 cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Do naczynia wkładamy masło i rozpuszczamy 2min./60st/obr.1. i przelewamy do innego pojemnika. Następnie kolejno wkładamy cukier, cukier waniliowy i jajka i ucieramy 2 min./obr 4. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,sok z cytryny ze startą skórką , roztopione masło, mleko i olej i mieszamy 2 min/ Dokładamy 150 g żurawiny i mieszamy 10s/obr.3. Gotowe ciasto wylewamy do formy np. keksówki posypujemy resztą żurawiny i pieczemy 50 min w temp 180 stopni.
  1. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto"  

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto cytrynowo-żurawinowe

Wydrukuj:

Komentarze